Ελληνικός Αριθμός:
Ελληνικός Αριθμός:
Διεθνές τηλέφωνο:
Επικοινωνήστε μαζί μας
Ειδική Προσφορά - Προϊόντα Καλύτερη Τιμή
Ειδική Προσφορά - Προϊόντα
Καλύτερη Τιμή

Ειδική Προσφορά Cialis Original
Άμεση Αγορά
Συνολικό Ποσό € 0.00
Η Παραγγελία Σας 0 αντικείμενα
Συνολικό Ποσό
€ 0.00
Η Παραγγελία Σας
0 items

Ολοκλήρωση

Η δυσπαρευνία και ο κολεοσπασμός αναστέλλουν τη γυναικεία ερωτική επιθυμία

Ως δυσπαρευνία ονοματίζεται το σύμπτωμα που αναστέλλει τη θηλυκή ερωτική θέληση, επιφέροντας πόνο μεσούσης ή με το πέρας των σεξουαλικών επαφών. Η εμφανιζόμενη αυτή σπλαχναλγία στις περιγεννητικές ζώνες και στις κολπικές περιοχές, δρουν ανασταλτικά και αποθαρρυντικά ως προς την ενεργοποίησή τους στην πράξη. Σποραδικά, μάλιστα, η κακουχία είναι τόσο ζωηρή που προτιμάται η αποστασιοποίηση και η άρνηση για σεξ. 

Ο κολεοσπασμός κάνει τα πράγματα χειρότερα 

Συνδυαστικά με τη δυσπαρεύνια αλλά όχι πάντα σε συνταύτιση με αυτή, εμφανίζεται και ο κολεόσπασμος ή αλλιώς κολποσπασμός, ο οποίος πλήττει τα εξωτερικά τοιχώματα του κόλπου, επιβάλλοντας ακούσιους αλλά επώδυνους και επίμονους σπασμούς κάθε φορά που επιχειρείται η διείσδυση του πέους. Και οι δύο παθήσεις επιφέρουν σημαντική πτώση στην ποιότητα της σεξουαλικής συνεύρεσης, ενώ σε εξαιρετικές περιστάσεις, που δεν κατανοείται η παθολογική φύση της, συνιστούν λόγο που οδηγεί στη σεξουαλική ψυχρότητα και ερωτική απομάκρυνση των συντρόφων καθώς ερμηνεύεται ως ερωτική απώθηση. Αυτή είναι, άλλωστε, η διαφορά της δυσπαρευνίας με την απλή άρνηση για σεξουαλική συνεύρεση. Στη δυσπαρευνία η γυναίκα επιθυμεί να λάβει ενεργό ρόλο στο ερωτικό παιχνίδι με τον σύντροφο της επιλογής της. Απλά οργανικά δεν μπορεί να ανταποκριθεί.

Ο πόνος στη μήτρα μετά από επαφή κύριο χαρακτηριστικό

Τη δυσπαρευνία συνοδεύει κατά κανόνα πόνος στη μήτρα μετά από επαφή, στα εξωτερικά και μπροστινά τμήματα του κόλπου αλλά και ένα εντονότερο άλγος όσο επιτείνεται και προχώρα η διείσδυση. Κατά το στάδιο αυτό της εισχώρησης, οι κολπικοί μύες συσπώνται επώδυνα, με αποτέλεσμα η δυσπαρευνία να ενισχύεται από έναν σύγκαιρο κολεόσπασμο και τα συμπτώματα να ποικίλλουν.

Σε τι οφείλεται ο έντονος πόνος μετά την επαφή

Οι συχνότερες αιτιάσεις που κυριαρχεί έντονος πόνος μετά την επαφή είναι κατά κυρίαρχο λόγο η κολπική ξηρότητα αλλά και η ατροφική κολπίτιδα, με επιγενόμενη έκπτωση του πάχους των κολπικών τοιχωμάτων σε ηλικίες μετεμμηνοπαυσιακές. Συμπληρωματικά, αρνητικά μπορούν εξίσου να δράσουν μυκητιάσεις, εκζέματα, αλλά και ουρολοιμώξεις, χωρίς βέβαια να παραβλέπεται και η βαρύτητα που ανάγεται στα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

Ο πόνος στο σεξ είναι και ψυχολογικός

Από την άλλη, δεν πρέπει να παροράται και ο πολύ σημαντικός ψυχολογικός παράγοντας που συνυφαίνεται με τη δεκτικότητα της γυναίκας στη συνεύρεση. Η μη παρουσία της αναδεικνύεται ως τετελεσμένο παλαιότερων τραυματικών σεξουαλικών εμπειριών που έχουν κάνει τη γυναίκα υποσυνείδητα απρόθυμη να συμμετάσχει ολοκληρωτικά στην πράξη ακόμα κι αν το επιθυμεί.

Οι μετριοπαθείς και ελεγχόμενες κινήσεις στο σεξ, που υποδηλώνουν ενσυναίσθηση και αγάπη, συμπράττουν στη μετουσίωση της πρέπουσας ατμοσφαιρας για να κατορθώσει η γυναίκα να αφουγκραστεί όσα της λέει το σώμα της και να υποδεχτεί με θέρμη και ζέση τη διαδικασία, χωρίς να απειλείται από αυτή. Ο βοηθητικός και συμπαραστατικός παρτενέρ εκδιώχνει τις ανασφάλειες και δεν τις αποδοκιμάζει, αντίθετα προμοτάρει την επίσκεψή της στην ιατρική καρέκλα για μια βαθύτερη αναμόχλευση της φύσης των ενοχλήσεων, οι οποίες άμα τη ψυχική τους διαγνώσει απεμπολούνται οριστικά. Σε ανάλογες συνθήκες η συμβουλευτική ενός ψυχοθεραπευτή έχει φανεί πως καλμάρει τις φοβίες και ο πόνος στο σεξ υπαναχωρεί.

Πώς υποχωρεί ο πόνος κατά την σεξουαλική επαφή

Για να περιχαρακωθεί ο πόνος κατά την σεξουαλική επαφή, οι περισσότεροι γιατροί υποδεικνύουν αποδοτικά κολπικά λιπαντικά για την ξηρότητα, ενώ συνταγογραφείται και θεραπεία με οιστρογόνα στις περιπτώσεις της ατροφικης κολπίτιδας, παρόλο που αυτή η τελευταία δεν επιλέγεται πάντα μιας και σύνωρες μελέτες τη στοχοποιούν πως ανεβάζει το ρίσκο για εμφάνιση επιπλοκών στους μαστούς κυρίως στη μορφή χαπιών. Αυτονόητο είναι πως αν η γενεσιουργός αιτία της δυσπαρεύνιας είναι κάποια μόλυνση του ουροποιητικού συστήματος ή κάποιο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα, όπως τα κονδυλώματα, οι αντίστοιχες αντιμετωπίσεις με την ενδεδειγμένη αντιβίωση σημαίνει ιδιάζουσα διαφορά, εξισορροπώντας την κλονισμένη κολπική χλωρίδα.

Η δυσπαρευνία μπορεί να προληφθεί

Ως προληπτικά μέτρα για τη δυσπαρευνία συνιστώνται η αποφυγή πολύ στενών ρούχων, η χρησιμοποίηση βαμβακερών εσωρούχων και η τήρηση μιας τακτικής καλής υγιεινής στην ευαίσθητη περιοχή, προκειμένου να αποφευχθούν οι λοιμώξεις που έχουν σχέση με το ουροποιητικό, ενώ σε ό,τι αφορά τις ασθένειες που σχετίζονται με το σεξ, η ανεπιφύλακτη και αδιαπραγμάτευτη χρήση του προφυλακτικού, ειδικά αν η σεξουαλική επαφή είναι περιστασιακή, τεκμαίρεται ως η αποτελεσματικότερη και ευαγέστερη προληπτική μέθοδος. Τα τελευταία χρόνια εκτός από τα λιπαντικά για τις περιπτώσεις της ατροφικής κολπίτιδας, εφαρμόζεται και η χρήση λέιζερ. Αφού, λοιπόν, εξομαλυνθούν οι διάφορες οργανικές αιτίες, η δημιουργία ενός θερμού ψυχολογικού κλίματος που εμπνέει σιγουριά και αποδοχή σε μια γυναίκα, ιεραρχείται ως μια ακόμα υποστηρικτική επιλογή προκειμένου να νιώσει όμορφα και να αφεθεί απερίσπαστη στην ερωτική πράξη.