Ελληνικός Αριθμός:
Ελληνικός Αριθμός:
Διεθνές τηλέφωνο:
Επικοινωνήστε μαζί μας
Ειδική Προσφορά - Προϊόντα Καλύτερη Τιμή
Ειδική Προσφορά - Προϊόντα
Καλύτερη Τιμή

Ειδική Προσφορά Cialis Original
Άμεση Αγορά
Συνολικό Ποσό € 0.00
Η Παραγγελία Σας 0 αντικείμενα
Συνολικό Ποσό
€ 0.00
Η Παραγγελία Σας
0 items

Ολοκλήρωση

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την ανδρική κλιμακτήριο και πόσο διαρκεί

Η φθίνουσα εξέλιξη της ανδρικής λίμπιντο μετά την ενηλικίωση και το αποκορύφωμα των ποσοστών της τεστοστερόνης έχει ορισθεί πλέον από την παγκόσμια ιατρικη κοινότητα ως ανδρόπαυση. Κατά κανόνα συντροφεύει το προχώρημα της ηλικίας του οργανισμού και, ενώ μπορεί να βαδίζει συνυπάρχουσα, δεν έχει αντιστοιχιστεί απαραίτητα ως απορρέουσα κατάσταση ενός άλλου υποκείμενου νοσήματος. 

Όσο τα έτη περνούν και τα άτομα αισθάνονται σεξουαλικά απελευθερωμένοι, απενεχοποιώντας παρωχημένες συμπεριφορές, τόσο περισσότερο αποκαλύπτονται και διερευνώνται οι ορμονικές μεταπτώσεις από τις οποίες έχει επηρεασθεί το σώμα τους καθώς περνούν από την ήβη, στη νεότητα και από εκεί στη μέση ηλικία και στο γήρας. Ειδικά για τους άνδρες η αναπόφευκτη αυτή ελάττωση στην τεστοστερόνη, την πρωτεύουσα υπεύθυνη δηλαδή ορμόνη για την αυξανόμενη ερωτική διάθεση αλλά και την τριχοφυία ή τον μυικό όγκο, καλυπτόταν με εξίσου ελαττωμένη όρεξη παραδοχής των απόλυτα φυσιολογικών συμπτωμάτων.

Σχετικό Αρθρο: Αγορά Kamagra Oral Jelly 100mg χωρίς συνταγή από ηλεκτρονικό φαρμακείο

Η ανδρόπαυση, ωστόσο, έχει φτιάξει μια πραγματικότητα που απορρέεται από τη φυσική διαδρομή του ανθρώπου. Η παραδοχή των προβλημάτων που φέρνει στην ποιότητα της ζωής των ανδρών κατέληξε και καταλήγει στη μελέτη αλλά και στην αξιοπαρατήρητη ανακούφισή τους.

Η ανδρόπαυση ως ορμονικό ισοδύναμο της εμμηνόπαυσης

Οι περισσότεροι εκεί έξω έχουν συνηθίσει την έννοια της γυναικείας εμμηνόπαυσης. Ο όρος ανδρόπαυση έρχεται ως σημειολογικό εφάμιλλο αυτής της έννοιας, σηματοδοτώντας με τρόπο αναντίστοιχο, ωστόσο, την ευρύτητα, τον τύπο αλλά και τα συνεπαγόμενα της αντρικής κλιμακτηρίου.

Σε αντίθεση με τη συνεχή αύξησή της μέχρι περίπου την ηλικία των 30, κάθε έτος που παρέρχεται μετά από αυτό το ηλικιακό ορόσημο επιβεβαιώνει μια έκπτωση της τάξης του 1% ετησίως στα επίπεδά της. Μέχρι ο μέσος υγιής ενήλικας άνδρας να διαβεί το κατώφλι των 60, οι παραθέσεις της MayoClinic καθορίζουν πως αυτή η πτωτική πλεύση συντείνει στην κατά 50% απώλεια στη διοχέτευση της εν λόγω ορμόνης συγκριτικά προς το διάστημα των 20-30 χρόνων, όπου σημειώνεται ολόκληρη η αύξησή της.

Σε τι διαφέρει η ανδρική κλιμακτήριος;

Αν και ετυμολογικά ομοιάζουν, η ανδρική κλιμακτήριος δεν συμπίπτει τελείως με τις παθολογικές τυπικότητες της γυναικείας εμμηνόπαυσης. Η μεγαλύτερη ανομοιότητα έχει ανευρεθεί στο ότι η ανδρόπαυση δεν είναι γενετικά προδιαγεγραμμένη σε όλους τους άνδρες, κάτι που έχει ως συνεπακόλουθο πως ευρύ κομμάτι αυτών φαίνεται ενδεχόμενο να μην δείξουν τα συμπτώματά της. Επιπρόσθετα, η εμμηνόπαυση μαρτυρά τον τερματισμό της γονιμοποιού δυνατότητας για τη γυναίκα, κάτι που δεν αληθεύει ολωσδιόλου στην ανδρική κλιμακτήριο. Η εμφάνιση των συμπτωμάτων, τέλος, επισυμβαίνει βαθμηδόν και δεν συντρέχεται από μια σαφή ορμονολογική μεταβολή, σε αντιδιαστολή με την εμμηνόπαυση όπου τα συμπτώματα σωρεύονται σε βραχύ χρονικό διάστημα και κατά κανόνα συμβαδίζουν με το τέλος της εμμηνόρροιας.

Συμπτώματα που έχει η ανδρική κλιμακτήριος και πόσο διαρκεί

Καθώς ο χρόνος περνά, τα επίπεδα των ανδρογόνων φθίνουν, με συνέπεια η τεστοστερόνη να δείχνει αξιόλογη αλλά επιβραδυντική πτώση βιοδιαθεσιμότητας μεταξύ των ηλικιών 50-90. Η ανδρική κλιμακτήριος και πόσο διαρκεί είναι από τα συνηθέστερα ερωτήματα, άλλωστε, που υποβάλλουν όσοι προσέρχονται στο γραφείο του ανδρολόγου τους.

Σχετικό Αρθρο: Αγορά γενόσημα Levitra:10,40,60mg χωρίς συνταγή, διαδικτυακό φαρμακείο Ελλάδα

Η πτωτική αυτή ορμονική βιοδιαθεσιμότητα δύναται να μείνει απαρατήρητη, αν σε γενικές γραμμές από το άτομο έχει υιοθετηθεί ένα σωστό πλάνο διατροφολογίου, άσκησης καθώς και υγιείς, σταθερές σεξουαλικές σχέσεις. Παρ' όλα αυτά, στα κλασικότερα συμπτώματα του γενικού πληθυσμού έχουν περιγραφεί ατονία, μελαγχολία, βαρυθυμία, αποπροσανατολισμός, διάσπαση προσοχής, αϋπνία/υπνηλία, αυξημένο σωματικό βάρος, υπογονιμότητα, στυτική δυσλειτουργία αλλά και οστεοπόρωση ως συνεπακόλουθο της μειωμένης πυκνότητας των οστών.

Πόσες συχνές είναι οι σωματικές ή συναισθηματικές εξάψεις σε άντρες;

Λιγότερο συχνά έχουν καταγραφεί οργανικές εξάψεις σε άνδρες, σε αντίθεση με την ορμονολογική διαταραχή κατά τη γυναικεία εμμηνόπαυση. Παρ' όλα αυτά, η αίσθηση πως η σωματική ακμή παρέρχεται μπορεί να συντελέσει σε συναισθηματικές και ψυχολογικές εξάψεις. Το συναίσθημα της απώλειας του βασικού ερωτικού ενστίκτου και η σταδιακή μείωση της ερωτικής επιθυμίας συχνά θα οδηγήσει στη διαμόρφωση της εσφαλμένης αντίληψης πως το άτομο θα χάσει την κοινωνική του χρησιμότητα, θα γίνει αντιπαραγωγικό και σταδιακά θα περιθωριοποιείται.

Υπάρχει τρόπος να μειωθούν αυτού του τύπου οι εξάψεις στους άνδρες;

Παράλληλα με την οργανική αποκατάσταση, που εγκολπώνεται έναν φυσικό και υγιεινό τρόπο ζωής, καλύτερες συνήθειες ύπνου, λιγότερο στρες και σε μερικές περιπτώσεις ακόμα και τη θεραπευτική αποκατάσταση των μειωμένων επιπέδων τεστοστερόνης, οι ψυχολογικές εψάξεις στους άνδρες είναι εξίσου απαραίτητο να αντιμετωπιστούν. Αποκτώντας ποικίλα νέα ενδιαφέροντα για τη ζωή και ανακτώντας καλή επικοινωνία με τους δικούς του ανθρώπους αλλά και τον γιατρό του, ο άνδρας που βρίσκεται σε ανδρόπαυση μπορεί να αξιολογήσει την κατάστασή του ως φυσιολογικό κομμάτι της ζωής. Και σε καμιά περίπτωση η ανδρική κλιμακτήριος δεν μπορεί να σηματοδοτήσει το τέλος του παραγωγικού και δημιουργικού κύκλου στη ζωή ενός άνδρα.